“Het wikkelen is reeds duur genoeg, ik heb geen zin om schimmelvorming en slecht geuren te hebben omdat ik de folie pas na 6 maanden of later verwijder.”

Wanneer de zuurstof wordt aangetast door gaten of scheuren in de wikkelfolie, doet er zich een verlies van de kwaliteit van de gewassen voor. Tevens kan de gezondheid van de dieren in gevaar gebracht worden als er zich schimmel voordoet in de gewassen. Dit verlies is belangrijker dan men denkt: het betreft niet enkel de gewassen maar ook de kosten van het herwikkkelen, de tijd om de folie te herstellen (bv. met tape).De potentiele daling van de melkproductie (hoeveelheid en kwaliteit) kan eveneens voorvallen, ten gevolge van een mindere kwaliteit van de gewassen voor de dieren.

GATEN VAN VOGELS EN RATTEN → SCHIMMELVORMING DOOR BLOOTSTELLING ZUURSTOF

Vogels, ongedierte, vee, wilde dieren, huisdieren, kinderen, bomen, … enz. kunnen gaten in de folie veroorzaken!

Deze gaten zijn gemaakt  door vogels en ratten. De vogels zitten op de balen en zetten hun klauwen in de folie, ze worden aangetrokken door de geur van vers gras of mais, en proberen met hun bek tot bij de gewassen te komen. De knaagdieren worden eveneens aangetrokken door de geur van de gewassen, en ook door de warmte opdat ze een warme plaats zoeken om de winter door te brengen. Daardoor komt de zuurstof uit de lucht in aanraking met de gewassen, wordt de folie nutteloos en verschijnt er schimmel.

De toevoeging in de Agrirepel® producten, Combirepel™, werd geïntrigeerd in de folie tijdens het productieproces. De toevoeging kan tevens niet in aanraking komen met de gewassen de dieren of de grond. Het is volledig onschadelijk voor de dieren, het milieu en de gebruiker. Het bestaat essentiële oliën en werkt op de zintuigen van vogels en ratten : Ze krijgen een zeer onaangenaam gevoel (peperspray voor de mens). De vogels en ratten worden enkel afgestoten, niet gedood. Tevens geven ze dit door aan hun nageslacht om niet terug te keren naar balen met dit kleur of deze plaatsen. De Agrirepel® producten, zijn ecologisch, en zijn dus een lange termijnsoplossing, daar de efficiëntie verhoogt met de tijd.

Met  Agrirepel® moet je niet constant gaten herstellen (tijdswinst) en moet u geen balen herwikkelen (of kopen), wat tijdswinst en geld opbrengt.

"Als enige in de wereld bieden de Agrirepel® producten een efficiënte en ecologische oplossing voor de problemen waar landbouwers al jaren mee kampen.

"Het merk Combirepel™ is exclusief eigendom van  C-TECH Corporation."

© 2016 EPRD. Met voorbehouden rechten

AGRIREPEL®
  • Facebook